Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Szlovénia 2030-tól betiltaná a benzines és dízeles autókat

Üdvözöllek a fedélzeten!

A szlovén kormány elfogadta az alternatív üzemanyagokról szóló stratégiáját, amely szerint 2030 után nem lehetne benzines- és dízelautókat regisztrálni az országban.

Szlovéniában az ország egész területén 470 elektromos töltőállomás van, jól elosztva az utakon. A kormány stratégiája szerint a töltőállomások jelenlegi hálózatát 2020-ig 1200-ra, 2025-ig 7 000-re, 2030-ra pedig 22 300-ra kell bővíteni.

A szlovén kormány azt tervezi, hogy a hibrid és elektromos autók 2030-ig a hagyományos meghajtású járművek 17 százalékát váltják fel. A statisztikai hivatal adatai alapján, 2016 végén 1 millió 470 ezer közúti gépjárművet regisztráltak Szlovéniában, 2 százalékkal többet az előző év ugyanezen időszakához képest, és ebből 1,1 millió személygépkocsi volt. A tavalyi évben mintegy 74 ezer új kocsit értékesítettek az országban, ami rekordmennyiségnek számít. Nőtt az elektromos és hibrid autók eladásának száma is. Az autókereskedők adatai alapján Szlovéniában 900 ilyen autót értékesítettek az év első nyolc hónapjában, ami duplája a 2016-os eladásoknak.

 

Ez tehát a jövő, mert Szlovénia csak csatlakozott Nagy-Britanniához és Norvégiához, ahol hasonlóan intézkedtek a környezetszennyező gépjárművekkel szemben.

De, ez most téged biztosan nem vigasztal, amikor a belsőégésű motorokkal kapcsolatos tudnivalókat kell elsajátítanod!

Ehhez nyújtanak segítséget a mi KRESZ-könyveink, amik egyszerűen, és érthetően magyarázzák meg a tudnivalókat: tudod, semmi műszaki és jogi bla-bla, csak a lényeg!

Találkozunk az autósiskolákban, és ha már zsebedben a jogsid, akkor az utakon is!

Jogosítványt minden nőnek!

-->