Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nők szerepe az autózásban 2.

Nők szerepe az autózásban 2.

Mai jogosítvány blogunkban folytatjuk azon nők sorát, akik nélkül más lenne az autózás világa.

Üdvözöllek a fedélzeten!

Bertha Benz személyével már foglalkoztunk, és megemlékeztünk arról, hogy ő volt az, aki először hosszabb távon, és közúton autót vezetet, mert be akarta bizonyítani, hogy az autóé a jövő, és persze azt is be akarta bizonyítani, hogy a férje által megépített szerkezet – amit ma személygépkocsinak nevezünk, és ilyen járművet vezetsz Te is az autósiskolába- alkalmas a közlekedésre.

Az a hölgy, akivel ma foglalkozunk, a nevét adta, egy nagyon nagy jelentőségű autómárkához! A hölgy keresztneve, egy nem mindennapi, spanyol eredetű név. Ez a név, a Mercedes. Na, de hogyan kapták, a Benz-Daimler urak által gyártott német autók ezt a spanyol női nevet?

A korai Benz autók sorra nyerték a korabeli autóversenyeket. Az Osztrák–Magyar Monarchia nizzai konzulja, Emil Jellinek felfigyelt ezen autók eredményeire, és 1896-ban rendelt egyet a Doppel-Phaeton nevet viselő típusból. Egy évvel később a milliárdos autórajongó – maga is az autósport egyik úttörője – mármint Maybach és a Daimler-fivérek társa vett részt az autók értékesítésében, miközben számos műszaki tanáccsal látta el a tulajdonosokat. A Mercedes márkanév születése az 1900. április 2-i naphoz kötődik, amikor Jellinek 550 000 aranykorona értékű üzletet kötött Wilhelm Maybachhal, és 36 darab autó leszállítását kérte a Daimlertől. A milliárdosnak a felépítési kritériumok mellett egyetlen kérése volt: az új autót előző évben született leányáról akarta elnevezni.

Mivel ekkora tételnél lehetetlen volt ellentmondani, az 1901-es PS 35-ös modell a keresztségben a Mercedes nevet kapta. Jellinek vétele nagy reklámot csinált a Daimler számára: két éven belül már a milliárdos Rockefeller is Mercedesben utazott, William K. Vanderbilt amerikai üzletember pedig egészen Cannstadtig elzarándokolt azért, hogy Mercedes-Simplexével gurulhasson haza, melyet nagyrészt Jellinek tervezett meg (ez egyébként a világ legrégebbi fennmaradt Mercedese). Miután a Daimler cég híre a Mercedes névvel együtt növekedett, a tulajdonosok 1902. június 23-án levédették azt, ezzel megteremtették a világ egyik leghíresebb autómárkáját.

Az autósiskolában jó eséllyel nem találkozol Mercedes márkájú autóval, de ki tudja, talán egyszer Neked is lesz ilyen autód.

Előbb azonban meg kell tanulnod a KRESZ-t, mondjuk ebből a könyvcsomagból

Utána a KRESZ-vizsga, majd az autóvezetés tanulása. Itt segítségedre lehet ez a könyvünk

Utána a forgalmi vizsga, és ha megvan a jogsid, találkozunk az utakon, talán egy Mercedesben ülve!

Jogosítványt minden nőnek!

-->