Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Nők szerepe az autózásban 2.

Nők szerepe az autózásban 2.

Mai jogosítvány blogunkban folytatjuk azon nők sorát, akik nélkül más lenne az autózás világa.

Üdvözöllek a fedélzeten!

Bertha Benz személyével már foglalkoztunk, és megemlékeztünk arról, hogy ő volt az, aki először hosszabb távon, és közúton autót vezetet, mert be akarta bizonyítani, hogy az autóé a jövő, és persze azt is be akarta bizonyítani, hogy a férje által megépített szerkezet – amit ma személygépkocsinak nevezünk, és ilyen járművet vezetsz Te is az autósiskolába- alkalmas a közlekedésre.

Az a hölgy, akivel ma foglalkozunk, a nevét adta, egy nagyon nagy jelentőségű autómárkához! A hölgy keresztneve, egy nem mindennapi, spanyol eredetű név. Ez a név, a Mercedes. Na, de hogyan kapták, a Benz-Daimler urak által gyártott német autók ezt a spanyol női nevet?

A korai Benz autók sorra nyerték a korabeli autóversenyeket. Az Osztrák–Magyar Monarchia nizzai konzulja, Emil Jellinek felfigyelt ezen autók eredményeire, és 1896-ban rendelt egyet a Doppel-Phaeton nevet viselő típusból. Egy évvel később a milliárdos autórajongó – maga is az autósport egyik úttörője – mármint Maybach és a Daimler-fivérek társa vett részt az autók értékesítésében, miközben számos műszaki tanáccsal látta el a tulajdonosokat. A Mercedes márkanév születése az 1900. április 2-i naphoz kötődik, amikor Jellinek 550 000 aranykorona értékű üzletet kötött Wilhelm Maybachhal, és 36 darab autó leszállítását kérte a Daimlertől. A milliárdosnak a felépítési kritériumok mellett egyetlen kérése volt: az új autót előző évben született leányáról akarta elnevezni.

Mivel ekkora tételnél lehetetlen volt ellentmondani, az 1901-es PS 35-ös modell a keresztségben a Mercedes nevet kapta. Jellinek vétele nagy reklámot csinált a Daimler számára: két éven belül már a milliárdos Rockefeller is Mercedesben utazott, William K. Vanderbilt amerikai üzletember pedig egészen Cannstadtig elzarándokolt azért, hogy Mercedes-Simplexével gurulhasson haza, melyet nagyrészt Jellinek tervezett meg (ez egyébként a világ legrégebbi fennmaradt Mercedese). Miután a Daimler cég híre a Mercedes névvel együtt növekedett, a tulajdonosok 1902. június 23-án levédették azt, ezzel megteremtették a világ egyik leghíresebb autómárkáját.

Az autósiskolában jó eséllyel nem találkozol Mercedes márkájú autóval, de ki tudja, talán egyszer Neked is lesz ilyen autód.

Előbb azonban meg kell tanulnod a KRESZ-t, mondjuk ebből a könyvcsomagból

Utána a KRESZ-vizsga, majd az autóvezetés tanulása. Itt segítségedre lehet ez a könyvünk

Utána a forgalmi vizsga, és ha megvan a jogsid, találkozunk az utakon, talán egy Mercedesben ülve!

Jogosítványt minden nőnek!

-->