Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

KRESZ szabályok, amiket nem mindenki tart be!

KRESZ szabályok, amiket nem mindenki tart be!

Hiába ad egyértelmű utasítást a KRESZ-tábla, a magyar autósok 54 százaléka nem foglalkozik a KRESZ-szabályokkal. A friss jogosítvánnyal rendelkezők között ez az arány még rosszabb.

Üdvözöllek a fedélzeten!

A Generali Biztosító legfrissebb kutatásából, amely szerint az autósok 62 százaléka lendületes autó vezetési stílusa van.

Az autóvezetők 18 százaléka a saját autóvezetési stílusát megfontoltnak és lassú autóvezetőnek tarja, és 2 százalékuk pedig kimondottan óvatosnak.

A közlekedési felmérés része volt a jogosítvánnyal rendelkezők között, hogy ki mennyire alkalmazkodik a KRESZ-szabályokhoz.

Elég érdekes eredmények születtek, mert sokan elfelejtették, vagy nem veszik figyelembe azt, amit az autósiskolákban és a KRESZ-könyvekben tanultak.

Az autóvezetők 54 százalékával előfordul, hogy nem áll meg a stoptáblánál, a fiatalabbak esetében pedig még rosszabb a helyzet. A felmérés szerint a 18-29 éves korosztálynál ez az arány már közel 70 százalék. Vagyis 10 fiatalból csupán hárman döntenének úgy, hogy meg kell állniuk.

A válaszadók több mint felével (55 százalékával) megesik, hogy 130 km/h-nál gyorsabban hajtanak az autópályán, a budapestiek esetében pedig ez az arány még ennél is magasabb, 64 százalék.

A Generali arra is kíváncsi volt a kutatásában, ki miként gondolkodik egy baleset után. Az eredmény azt mutatta, a férfiak nagyobb arányban (53 százalék) voltak érintettek balesetben, míg a nőknél ez mindössze 31 százalék. A nők ráadásul többet tanulnak a bajból: csak 29 százalékuk nyilatkozta, hogy semmit nem változtatott a történtek után, míg a férfiaknál ez az arány 51 százalék. Azok, akik változtattak, leginkább a nagyobb követési távolságra, az elsőbbségadásra és a sebességhatár betartására figyelnek oda jobban.

Reméljük, Te nem csak megtanulod a KRESZ-szabályokat, hanem a sikeres KRESZ-vizsga és forgalmi vizsga után, jogosítvánnyal a zsebedben is betartod a KRESZ-szabályokat!

Ehhez ajánlok segítségül, egy KRESZ könyvcsomagot:

https://www.kreszkonyvnoknek.hu/amazon-csomag-ebook

Addig is, találkozunk az autósiskolákban, és ha már zsebedben a jogsi, akkor az autóutakon is!

Jogosítványt minden nőnek!

-->