Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bréking! Újítottak a KRESZ-vizsgán - egyre több a videós kérdés

Bréking! Újítottak a KRESZ-vizsgán - egyre több a videós kérdés

Üdvözöllek a fedélzeten!

 

A KRESZ-vizsgákon, a kedvező tapasztalatok után, januártól újabb mozgóképes kérdésekkel bővül az eddigi KRESZ vizsgakérdés sor.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint, a cél az volna, hogy a KRESZ- vizsgák során, a vizsgázók egy eseménysort tudjanak helyesen értelmezni.

 

2016 májusában jogosítvány kategóriánként, két-két kérdésnél jelentek meg a mozgóképes vizsgakérdések. A cél az volt, hogy a vizsgázók ne csak egy adott időpillanatban fennálló forgalmi helyzetet lássák és értékeljék, hanem annak közelmúltbeli történéseit is figyelembe véve legyenek képesek, egymást követő információ feldolgozására is.

A mintegy 10 másodperces animációkat akár többször is meg lehet nézni, de a válaszlehetőségek feldolgozására ugyanúgy egy perc áll rendelkezésre, mint a szöveges vagy állóképes feladatoknál. A mozgóképes kérdéseknél az átlagos válaszidő ennek megfelelően valamelyest hosszabb, de nagyobb százalékban adnak rá helyes választ a vizsgázók.

A mozgóképes technológia a jövőben várhatóan egyre növekvő mértékben alakítja majd vizsgáztatás menetét – írja közleményében az NFM.

Nem lesz tehát könnyebb a KRESZ-vizsga, ezért egyre fontosabbá válik a KRESZ-szabályok megfelelő értelmezése, és az is, hogy ne csak megtanuljuk, hanem értelmezni is tudjuk a KRESZ-szabályokat. Ha mindez egyszerűen, és érthetően van megírva, az csak javíthat azoknak a KRESZ-vizsga eredményein, akik ilyen könyvből tanulják a KRESZ-t.

Addig is, várunk az autósiskolákban, ahol jól megtanítják Neked is a KRESZ-t, valamint az autóvezetést!

Jogosítványt minden nőnek!  

-->