Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Smink&Drive wikipédia (2004-2021)

Minden, amit tudnod érdemes a számodra legjobb megoldást jelentő Smink&Drive, női autóvezetést oktató módszerről

Mottónk: Egyenlőek vagyunk, de nem egyformák!

Kedves Olvasó!

Tudnod kell: minden szükséges képességed meg van ahhoz, hogy remek autóvezető váljon belőled! Miért van mégis szükség, az autóvezetés és a KRESZ-tanításával kapcsolatban külön nőknek szóló módszerre?

Röviden: egy oktatás annál hatásosabb, minél inkább „testreszabott”. Az Angol Autóklub felmérései szerint, a nőknek 15,5 órával több gyakorlás szükséges a jogosítvány megszerzéséhez, mint a férfiaknak. Ez 50% plusz tanulási időt jelent. Felméréseket végeztünk mi is, méghozzá Magyarországon: 1024 olyan nőt kérdeztünk meg, akik rendelkeztek már jogosítvánnyal. Arra voltunk kíváncsiak, milyen problémái vannak a magyar nőknek az autóvezetés tanulása során.
Az alábbi eredményeket kaptuk:

 • Izgult a tanuló: 22,9%
 • Türelmetlen volt az oktató: 20,5%
 • Rutinpálya: 16,4%
 • Közlekedés a forgalomban: 14,7%
 • Jobb kéz szabály: 14,7%
 • Türelmetlen volt a többi autós: 8%
 • Hosszú volt egy-egy gyakorlás: 2,6%


Megnéztük azt is, hogy milyen, a férfiaktól eltérő járművezetői képességeket befolyásoló tényezők szerepelnek a nőknél:

 1. A nők térben rosszul tájékozódnak, nehezen mérik fel a távolságokat. Ez tolatásnál és rutinpálya feladatoknál valamint a forgalomban, előzéseknél fontos.
 2. A nők gyakran oldal-tévesztők (jobb-bal), ez fontos lehet az elsőbbség megadásánál (jobbkéz-szabály).
 3. A hormonális változások is kihatással vannak a finom motorikus tevékenységekre, figyelemre.
 4. A nők mindig biztonságra törekednek, nehezen döntenek gyorsan, ez esetleg a többi közlekedőnél türelmetlenséget vált ki.
 5. A nők távolra rosszabbul látnak, mint a férfiak. Egy távolabbi közlekedési szituációt jobban meg kell közelíteniük, mielőtt felismerik a helyzetet. Tovább nehezíti az ilyen szituációt, hogy később ismerik fel a helyzetet, és lassabban is döntenek. Viszont mindig a biztonságosabb megoldásokat választják.
 6. A nők éjszaka, szürkületben rosszabbul látnak, mint a férfiak.

 

A fentiek figyelembe vételével dolgoztuk ki a nőknek szóló, hatékony oktatási programunkat. Azt a célt tűztük ki magunknak, hogy a két nem autóvezetés tanulási idejének különbségét megszüntessük. Az oktatási programunk megalkotásában szakterületük kiválóságai vettek részt: közlekedési mérnök, autósiskola vezető, kutató orvos, pszichológus.

Az általunk kidolgozott oktatási program figyelembe veszi azt, hogy mi nők a férfiakétól eltérően látunk, másképpen gondolkodunk, és másképpen tanulunk. A Smink&Drive oktatási módszer figyelembe veszi, hogy a XXI. században már nem hoznak megfelelő eredményeket a múlt század 70-es éveiben kidolgozott autóvezetést oktató módszerek. Az autósiskolákba ma egészen más készségekkel érkeznek a tanulók, másképpen kell őket tanítani. A közlekedés is felgyorsult, ehhez is muszáj alkalmazkodni.
A Smink&Drive programhoz, elindulását követően, rövid időn belül csatlakoztak olyan autósiskolák, akik fontosnak tartották az innovációt, és azt, hogy a képzés után autósiskolájukból elégedett, jogosítvánnyal rendelkező nők kerüljenek ki. Ezen autósiskolák oktatói is Smink&Drive képzésben részesültek, megtanulták azt, hogyan kell hatékonyan oktatni a nőket. Sőt, vizsgát is tettek a női autóvezetői képzésből. Az elmúlt évek alatt közel 400 oktató tett eredményes Smink&Drive oktatói vizsgát. Az elmúlt 13 évben több mint 20.000 nő tanult Smink&Drive módszerrel a partner autósiskolákban.

Rendszeresen tartunk sajtótájékoztatókat, bemutatva a Smink&Drive oktatási módszert és a módszert alkalmazó autósiskolákat. Gyakorta szerepelünk az országos és helyi médiákban, ahol népszerűsítjük a Smink&Drive-ot. A teljesség igénye nélkül néhány média, ahol szerepeltünk: RTL-Klub, TV2, Duna TV, M1, Szegedi Városi TV, Gyöngyösi Városi TV, Szolnoki Városi TV, Nagykanizsai Városi TV, Nyíregyháza Városi TV, Alföld TV., Kölcsey TV., Kossuth Rádió, Sláger Rádió, Blikk, Nőklapja, Origo, Figyelő, Kisalföld, Kiskegyed, Meglepetés, Színes Mai Nap, Népszabadság, Hetek, Magyar Narancs.

Rövid áttekintés a Smink&Drive történetéből

A „Smink&Drive Gépjárművezetés oktatás nőknek” védjegyet a Magyar Szabadalmi Hivatal M 04 02574 lajstromszám alatt vette nyilvántartásba 2004. 06.04-én. A Smink&Drive védjegy, és az azt leíró know-how tulajdonosa: Dr. Sefcsik Judit

2004. Szerződés kötés helyi autósiskolákban, és az első oktatások Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében
2005. Újabb autósiskolás partnerek: Szolnokon és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Nyíregyházán és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Gyöngyösösön, Budapesten és Pest-megyében
2006. Megjelenik az első Smink&Drive kiadvány: GO! Jogosítvány lépésről lépésre
2006. Újabb autósiskolás partnerek: Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Kaposváron, Siófokon
2006. Az 1000. Smink&Drive tanuló köszöntése Nagykanizsán
2007. Újabb autósiskolás partnerek: Dunaújvárosban, Egerben
2007. A 100. gyöngyösi Smink&Drive tanuló köszöntése
2007. Viraszkó Anett – gyöngyösi főiskolás lány – 49 nap alatt szerez jogosítványt
2008. Újabb autósiskolás partner: Cegléden
2009. Újabb autósiskolás partnerek: Szegeden, Békéscsabán
2010. Újabb autósiskolás partnerek: Győrben és Győr-Moson-Sopron megyében
2011. A femina.hu női portál szerint, budapesti partnerünk, a Mosolyzóna Autósiskola a legjobb 3 autósiskola között van
2011. Megjelenik a második Smink&Drive kiadvány: Készüljünk a KRESZ-vizsgára! Egyszerűen, érthetően
2011. Online KRESZ-oktató program: DigiKRESZ 2012. . Megjelenik a harmadik Smink&Drive kiadvány: Az elsőbbségadás szabályai. Egyszerűen, érthetően
2012. Megjelenik a negyedik Smink&Drive kiadvány: A legtöbbet rontott 99 kérdés a KRESZ-vizsgán + a helyes megoldások
2013. Újabb autósiskolás partnerek: Szombathelyen és Vas megyében
2014. Smink&Drive módszert bemutató előadás a Közlekedéstudományi Egyesületben
2015. Megalakul a KRESZ-Klub
2017. Kön
yvesboltokba került a világ első KRESZ-regénye , amelynek segítségével a nagyközönség is megismerheti a Smink&Drive módszert: „Hogyan szereztem jogosítványt 49 nap alatt?”
Megjelent a jogosítvánnyal rendelkezők „Bibliája”: „Bírságmegelőzési kézikönyv

2020. Megjelent a „Jogosítvány könnyen és gyorsan! Lépésről lépésre” könyvünk.
2021. Megjelent a legújabb, nőknek szóló KRESZ-regényünk: Jogosítványt minden nőnek! Kezdőknek és újrakezdőknek + Készüljünk a KRESZ-vizsgára! Egyszerűen, érthetően

Ki tudja, mit hoz a jövő?! Jelszavunk továbbra is: Jogosítványt minden nőnek! Ennek jegyében szeretnénk a Smink&Drive programot megismertetni minél több autózni vágyó nővel.

Az elmúlt 17 évben az alábbi autósiskolák oktattak Smink&Drive módszerrel, köszönjük nekik: Mosolyzóna Autósiskola , Jogsicentrum Autósiskola: Budapest T.I.M Autósiskola: Budapest, Bag, Tura, Kartal, Kistarcsa, Galgahévíz, Kálló, Veresegyház, Aszód City Autós-Motoros Iskola , Sárga Taxi Autósiskola: Dunaújváros King A Ford Tamás Autósiskola: Kaposvár Ász Autósiskola: Siófok, Fonyód, Balatonboglár, Balatonföldvár START Autósiskola: Nagykanizsa MTM Autósiskola: Zalaegerszeg Horváth Tanoda Autósiskola: Kapuvár, Győr, Sopron Sofőrsuli Autósiskola: Békéscsaba Napfény Autósiskola, Lele Autósiskola, Carschool Autósiskola: Szeged Agria Autósiskola: Eger Daru Autósiskola: Gyöngyös Gyurinka és Morvai Autósiskola: Cegléd Topido Autósiskola: Szombathely, Vasvár, Sárvár, Kőszeg, Celldömölk, Szentgotthárd, Csepreg, Répcelak Gőzerő Autósiskola, Civis Autósiskola, Hajdúring Autósiskola: DebrecenKoroknai Autósiskola: Balmazújváros Andirkó Autósiskola: Hajdúböszörmény Zágonyi Autósiskola, Varga Miklós Autósiskola: Hajdúnánás Rutin Autósiskola: Nyíregyháza, Kisvárda, Mátészalka, Vásárosnamény, Tiszalök, Fehérgyarmat Index Autósiskola: Szolnok, Törökszentmiklós, Jászberény, Tiszafüred, Karcag, Túrkeve, Mezőtúr, Kisújszállás

-->