Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Jogosítvány 49 nap alatt? 3. rész

Jogosítvány 49 nap alatt? 3. rész

Üdvözöllek a fedélzeten!

A jogsi blog bejegyzésünk első részében arra kerestük a választ, hogy a népszerű KRESZ-regényünk címe alapján: Miért pont 49 nap alatt lesz meg a jogsi? A következő jogsi blogban a hatékony KRESZ-és autóvezetés tanulás feltételeit vettük sorra.

Ismételjük hát át, a legfontosabb tényezőket, amelyeket figyelembe véve, gyorsan szerezhetsz jogosítványt.

A jogosítványig vezető elméleti és gyakorlati tanulásnak három alkotó eleme van:

 • Módszer
 • A „mester”, jelen esetben a szakoktató
 • Tanuló 

Minden lánc annyira erős, amennyire a lánc leggyengébb láncszeme erős. Ennek megfelelően, az autósiskolás tanulás is akkor lesz hatékony, ha mindhárom alkotó elem hatékonyan működik.

A „tanulónak” is segítünk a nők KRESZ-és autóvezetés tanulásában, a számukra 14 éve kidolgozott Smink&Drive módszerrel.

Vegyük sorra, hogy miképpen segítjük a tanulókat, a hatékony KRESZ-és autóvezetés tanulásában (és a vizsgázásban is).

Azt biztosan tudod, hogy az autó megfelelő működéséhez megfelelő üzemanyag szükséges. Ez hatványozottan igaz arra a szervedre is, amely segítségével elsajátíthatod a KRESZ és az autóvezetés tudnivalóit. Ez a szerved pedig az agyad, amely remélhetőleg, minél hamarabb a jogosítványodig repít. Tehát, az agyad megfelelő, ideális működéséhez szükség van megfelelő „üzemanyagra” tehát táplálékra. Ezek a táplálékok a következőek:

Először is, az agy energiaellátására sok glükózra van szükség. Ezért nagyon fontos a glükózban gazdag friss zöldség és gyümölcs fogyasztása. Az sem mindegy, hogy mikor melyiket esszük: gyümölcsöt reggel és délben, zöldséget 17 óra után.

Az agynak rengeteg káliumra is szüksége van. Az összes gyümölcs bővelkedik káliumban, de különösen sok káliumot tartalmaz a banán, narancs, barack.  Ha éppen nem állnak a rendelkezésünkre ezek a gyümölcsök frissen, akkor aszalt gyümölcsökből is megoldhatjuk ezeknek a tanulásunk szempontjából létfontosságú anyagoknak a bevitelét. Sok káliumot tartalmaznak még a következő zöldségek:

 • burgonya,
 • paradicsom,
 • tök.

Fontos a megfelelő C−vitamin bevitel is. Együnk sok friss salátát, diót, és más olajos magvakat!

Együnk sok halat és tojást, mert agyunk szempontjából fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje bevitele is.

Ahhoz, hogy az agyunkat fehérjével is megfelelően tápláljuk, a következő élelmiszerekből−az alábbiak közül legalább kettőből− minden nap fogyasztanunk kell megfelelő mennyiségeket:

 • Hal: 10 dkg,
 • Hús: 10 dkg,
 • Sajt: 10 dkg,
 • Túró:10 dkg,
 • Tojás: 1 db,
 • Szója: 3 dkg,
 • Karfiol: 20 dkg,
 • Dió: 10 dkg.

Ne feledkezzünk meg a folyadékfogyasztásról sem! Az egész szervezetünk és az agyunk szempontjából is a legelőnyösebb folyadék a víz. A víz elfogyasztása után egyből a véráramba jut. Az egyéb más folyadéktípusok lassabban szívódnak fel a gyomorból.

Az eddig felsorolt tápanyagok tehát alapvető jelentőségűek az agyunk megfelelő működése, és ezen keresztül a hatékony tanulásunk szempontjából.

Ez persze csak a jéghegy csúcsa: a megfelelő mennyiségű és minőségű agytáplálékokon kívül, még sok minden szükséges a hatékony KRESZ és autóvezetés tanuláshoz: speciális testmozgások, relaxálás, különböző, tanulást segítő és KRESZ-valamint forgalmi vizsgára felkészítő trükkök és módszerek.

Mindezekről részletesebben is olvashatsz a KRESZ-regényünkben, amely olvasásakor, főhősnőnkkel együtt végig járhatod a teljes jogosítványszerzés folyamatát. Mindez rendelkezésedre áll nyomtatott könyv és ebook formájában is.

 

Addig is, találkozunk az autósiskolákban, és ha már zsebedben a jogis, akkor az utakon is!

Jogosítványt minden nőnek!

-->