Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ha friss a jogsid, irány a Hungaroring, befizet egy körre a miniszter

Ha friss a jogsid, irány a Hungaroring, befizet egy körre a miniszter

Üdvözöllek a fedélzeten!

Mai jogsi blogunkban egy remek lehetőséget ismertetünk a friss jogosítvánnyal rendelkezőknek arra, hogy tökéletesítsék az autóvezetésüket. Hogy miként működik ez, és hogy miért van erre szükség, azt az alábbiakban olvashatod.

Folytatódik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Vezess biztonságosan! kampánya, amelynek borítékolhatóan legnépszerűbb eseménye lesz az ingyenesen igénybe vehető vezetéstechnikai tréning a Hungaroring Groupama Tanpályáján. Itt a vész- és konfliktushelyzetek felismerésére, elhárítására készítik fel a járművezetőket. Idén elsőként a márciusi ingyenes tréningekre adhatóak le a jelentkezések online űrlapon 2018. február 26-ától. Előnyt élveznek a friss jogsitulajdonosok, akikkel kapcsolatban az NFM így vélekedik: esetükben a gyakorlat,

a tapasztalat hiányát gyakran tetézi túlzott kockázatvállalási hajlandóság, ami súlyos balesetekhez vezethet.

Friss jogosítvány-tulajdonosnak számít, aki 12 hónapnál nem régebbi, de legalább 4 hónapos vezetői engedéllyel rendelkezik, de életkori megkötés nincs.

Az MTI által ismertetett dokumentum szerint a márciusi első etap után jönnek a 60 év alatti személygépkocsi-vezetők és a 60 év feletti szenior vezetők. A harmadik kiemelt célcsoport lesz a hivatásos járművezetőké, összesen 100 busz- és teherautósofőr mélyítheti el tudását vezetéstechnikai képzésen. A negyedik csoport a motorkerékpárosok, akikről még az Európai Unió is lesújtóan vélekedik. Egy idézett uniós felmérés szerint a közlekedés résztvevői közül az ő baleseti kockázatuk csökkent a legkevésbé az elmúlt években.

A Vezess biztonságosan! program szakmai koordinátora a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. A lemaradók sem esnek el végleg a lehetőségtől, a későbbiekben havonta új helyek nyílnak majd meg.

Sajnos – mivel ilyen vezetéstechnikai pályák csak Budapest környékén vannak – a vidékiek megint nem jártak jól, mert ha esetleg igénybe vennék ezt a vezetéstechnikai képzést, utazniuk kell, esetleg több száz kilométert, oda-vissza.

Na, de ne csüggedjünk, előbb-utóbb csak lesznek ilyen vezetéstechnikai pályák vidéken is. Autósiskolák viszont az egész országban vannak, tehát semmi akadálya annak, hogy megtanulj autót vezetni!

Találkozunk az autósiskolákban, és ha már zsebedben a jogsi, akkor az utakon is!

Jogosítványt minden nőnek!

-->