Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A nők tényleg rosszabbul parkolnak?!

A nők tényleg rosszabbul parkolnak?!

Üdvözöllek a fedélzeten!

Mai jogsi blog bejegyzésünk egy régen fennálló vitatémában igyekszik igazságot tenni.

Most már tanulmány is alátámasztja a férfiak gyanúját arról, hogy a nők valóban rosszabbul parkolnak: lassabbak és ügyetlenebbek férfi társaiknál.

A nőknek átlagosan 20 másodperccel több időre van szükségük autójuk leparkolásához, és még így is kevesebb az esélyük arra, hogy megfelelően hajtsák végre a manővert - derült ki a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásából.

A kutatás során 65 sofőrt kértek meg, hogy egy Audi A6-ossal parkoljanak be egy standard méretű parkolóhelyre. Manővereiket - beleértve az előre- és hátramenetet, valamint a párhuzamos parkolást - az igénybe vett idő, illetve a pontosság alapján értékelték.
A kutatók azt tapasztalták, hogy a tesztben részt vevő nők lassabbak voltak, az óvatos megközelítés azonban nem járt feltétlenül együtt a jobb végeredménnyel. Mindezek alapján Claudia Wolf, a németországi Bochumban működő Ruhr Egyetem kutatója azt mondta, hogy a kutatás alátámasztotta azokat a korábbi véleményeket, melyek szerint a férfiak jobb koordinációval és térbeli figyelemmel bírnak, illetve nagyobb kockázatot vállalnak a volán mögött.

Ne felejtsük el, hogy van már olyan autósiskolás oktatási módszer, amely eredményeképpen, a nők is hasonló jó eredményeket érnek el a KRESZ-és forgalmi vizsgákon mint a férfiak!

Tehát, ne csüggedjetek, irány az autósiskola, és persze kell egy jó KRESZ-könyv is: 

Találkozunk az autósiskolákban, és ha már zsebedben a jogsi, akkor az utakon is!

Jogosítványt minden nőnek!

 

 

 

 

 

-->