Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az elsőbbségadás szabályai - egyszerűen, érthetően

Az elsőbbségadás szabályai - egyszerűen, érthetően

Üdvözöllek a fedélzeten!

A mai KRESZ-blogunk bejegyzése egy nagyon hasznos KRESZ-könyvről szól. Ígérem, nem fogjátok megbánni, ha elolvassátok, és azt meg pláne, ha ezt a KRESZ-könyvet is sokat forgatjátok majd, KRESZ-vizsga előtt, és KRESZ-vizsga után is!

 

Gondolom, nem kell részleteznem, hogy a közlekedés veszélyes üzem, még akkor is, ha betartod a KRESZ-szabályokat, arra meg gondolni sem merek, hogy esetleg nem a KRESZ-szabályoknak megfelelően közlekedsz!

Lássuk hát, mit érdemes tudnod erről a KRESZ-könyvről – Az elsőbbségadás Szabályai! KRESZ, egyszerűen, érthetően. Sorozatszerkesztő: Pető Attila (KRESZ-Professzor)

Ezzel a KRESZ-könyvvel azokhoz kívánunk szólni, akik a közeljövőben szeretnének jogosítványt szerezni, vagy, már el is kezdték a gépjárművezetői tanfolyamot valamelyik autósiskolában. Illetve azokhoz is, akik már rendelkeznek jogosítvánnyal, naponta akár több száz kilométert is levezetnek, mégis a szabályokkal nincsenek teljesen tisztában.

Ha a baleseti és a vizsga statisztikákat megnézzük, akkor kiderül, hogy az elsőbbségadás témaköre az, amellyel a KRESZ-szabályok körében, talán legtöbb értelmezési és alkalmazási probléma felmerül. Holott aki nap, mint nap autót vezet, több tucatszor is kerülhet olyan helyzetbe, amelyben az elsőbbségadási szabályok pontos tudása és betartása életeket és értékeket menthet meg. Aki pedig most készül KRESZ vizsgára sokszor érzi azt, hogy hiába gyakorolja az úgynevezett ábrás feladatokat, nem érti azok logikáját. Pedig, nagyon fontos, hogy értsük is a KRESZ-szabályokat, ne csak megtanuljuk azokat, mert a közlekedés során, a gyakorlatban, csak ekkor tudjuk alkalmazni.

Az elsőbbségadás tanításának többféle módszere alakult ki az elmúlt évtizedekben. Mi most a sorozatcímnek megfelelően szeretnénk a témát a lehető legegyszerűbben feldolgozni, olyan újszerű gondolatsorokat és logikai összefüggéseket felhasználva, amelyek segítségével az elsőbbségadás témaköre kitörölhetetlenül megmarad a fejünkben!

Külön felhívnánk a figyelmét azoknak, akik most készülnek a KRESZ vizsgára, hogy ezen KRESZ-tananyag feldolgozásán kívül forduljanak bátran az oktatójukhoz, kérdezzenek tőlük, kérjék a segítségüket, illetve gyakoroljanak, oldjanak meg sok-sok elsőbbségadáshoz kapcsolódó feladatot!

A sikeres KRESZ-és persze forgalmi vizsgához ezek nélkülözhetetlenek.

A KRESZ-könyv tartalomjegyzéke:

 

 • Az elsőbbség fogalma
 • Az elsőbbségadás alapelvei
 • A "kanyarodás" szabálya
 • A "jobbkéz" szabály
 • Áthaladási sorrend egyenrangú kereszteződésekben
 • Áthaladási sorrend védett kereszteződésekben
 • Áthaladási sorrend kanyarodó főútvonalakon
 • Útban a kereszteződés felé
 • Villamossal kapcsolatos elsőbbségadás
 • A gyalogosok elsőbbsége
 • A kereszteződés felismerése
 • Elsőbbségadással kapcsolatos további szabályok
 • Összefoglaló KRESZ-vizsgára készülő tanulóknak

 

A fentiekből láthatod, hogy ez a KRESZ-könyv minden közlekedési helyzetben alkalmazandó elsőbbségi szabályra felkészít! 

A webshopunk a Nagybátyád a vizsgabiztos csomagban árusítja, nyomtatott vagy ebook KRESZ-könyvcsomag formájában. Ez a könyvcsomag egy teljes KRESZ-tudástár, amivel gyerekjáték a KRESZ-vizsga.

Amennyiben egy szórakoztató KRESZ-regényből tanulnád meg a KRESZ-t és a forgalmi vizsga feladatokat, erre is van lehetőség: 

Ha már van jogsid, akkor ezt a könyvet ajánlom a KRESZ-szabályok értelmezésére és átismétlésére:

Találkozunk az autósiskolákban, és ha már zsebedben a jogsid, akkor az utakon is!

Jogosítványt minden nőnek!

-->